Programes d'activitats i projectes educatius

OBAGA formació treballa amb la creació de monogràfics específics d’educació ambiental, i amb diferents entitats que desenvolupen cursos formatius per monitors i directors de lleure i per a futurs tècnics esportius.

Formem part de l’equip de professors de l’Escola de Tècnics Esportius de la Val d’Aran (ETEVA).

  • Monitors de lleure infantil i juvenil
  • Directors de lleure infantil i juvenil
  • Monogràfics de coneixement del medi (flora, astronomia, fauna...)
  • Tècnics esportius, amb l’assignatura de Medi Ambient de Muntanya

formacio2.jpgformacio4.jpgformacio3.jpgformacio1.jpg

Programes d'activitats i projectes educatius

Realitzem projectes educatius per a diferents cicles educatius i per a diferents entitats, vinculades a la docència o fora d'aquest àmbit.

Les nostres actuacions:

  • Maleta pedagògica del projecte PirosLife · L'ós bru dels Pirineus 

Realització de la part educativa del projecte PirosLIFE, una proposta adreçada a les escoles de tota Catalunya amb la finalitat que els nens i les nenes desenvolupin l’esperit crític i la sensibilitat en relació a la natura i, a la vegada, que siguin ells mateixos els educadors dels seus pares i mares.
Aquesta proposta ha estat possible gràcies a la coordinació de la Universitat de Lleida. Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial del Pirineu, a l'equip de treball format pel Camp d’Aprenentatge de les Valls d’Àneu, centres de Recursos Pedagògics del PallarsSobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Val d’Aran i l'Entorn d’Aprenentatge de Tremp.

Finalment cal esmentar que sense la col·laboració dels mestres i alumnes de les escoles del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Val d’Aran, no hagués estat possible aquesta actuació.

Es poden consultar les activitats a https://sites.google.com/site/piroslife/home 

materials pedagògics os bru.jpgmaleta pedagògica os bru.jpgmaterials os bru.jpgformacio piroslife educatiu.jpgformació materials pedagògics.jpgmaterials pedagogics os bru.jpg

  • Maleta del Fallaire

El desembre de 2015 la UNESCO va incorporar les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus a la Llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat; un fet que va promoure la creació de la present càtedra i va fer d’aquesta festivitat una de les seves principal línies d’acció.

En aquest sentit, es vol treballar per a la salvaguarda de la tradició de les Falles, Haros, Halhas i Brandons, fomentant investigacions de caràcter històric i etnogràfic, així com elaborant programes educatius i activitats d’àmbit divulgatiu o de promoció.

La part educativa del projecte, és una proposta adreçada a les escoles de primària i secundaria del territori fallaire que abraça Catalunya, l’Aran, Andorra, Aragó i Occitània amb la finalitat que els nens i les nenes puguin treballar una  de les mostres de patrimoni cultural immaterial dels Pirineus i li atorguin, d’aquesta manera, el valor que es mereix.

Aquesta proposta, arrelada a les valls pirinenques, utilitza el patrimoni com a eina educativa i s’estructura en quatre grans àmbits destinats a l’ensenyament- aprenentatge: Natura i Sostenibilitat, Llengües, Social i Cultural, Dansa i Música.

La coordinació ha estat a càrrec de l'Universitat de Lleida. Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial del Pirineus i cal esmentar la col·laboració dels Fallaires de l’Alta Ribagorça, l’Aran, Andorra, el Berguedà, Haute Garonne, Hautes-Pyrénées, els Pallars, Ribagorza i Sobrarbe.

Universitat de Lleidai logotips

  • Maleta del projecte Animalades

Actualment treballant en la realització del material pedagògic d'aquest projecte els socis del qual són el Departament d'Educació i el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Lleida amb la Càtedra Educació Patrimoni Immaterial dels Pirineus i nosaltres mateixos. 

Departament Educació Agricultura Ramaderia i Pesca Universitat de Lleida

Excursions al Parc Nacional i activitats de nit per escoles visitants del Pallars

OBAGA Educació, com a empresa de serveis, s’ofereix per a realitzar activitats complementàries per als allotjaments i centres docents que acullen les escoles que visiten el territori, potenciant que la seva estada a la comarca sigui enriquidora.

Les activitats educatives adreçades a les escoles tenen com a finalitat recolzar el coneixement del medi dins de cada projecte educatiu dels diferents centres docents.

La descoberta de l’entorn, la vivència, l’experiència i l’aprenentatge són valors clau per entendre com és el nostre territori.

Instagram

©2021 ObagaActivitats | Avís legal | Contacte | Cookies | Mapa lloc


 

Amunt Reserva Ara
JSN Megazine 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework