Realitzem projectes educatius per a diferents cicles educatius i per a diferents entitats, vinculades a la docència i fora d'aquest àmbit.

Projectes realitzats:

  • Maleta pedagògica del projecte PirosLife · L'ós bru dels Pirineus 

Realització de la part educativa del projecte PirosLIFE, una proposta adreçada a les escoles de tota Catalunya amb la finalitat que els nens i les nenes desenvolupin l’esperit crític i la sensibilitat en relació a la natura, alhora que siguin ells mateixos els educadors dels seus pares i mares.
Aquesta proposta ha estat possible gràcies a la coordinació de la Universitat de Lleida. Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial del Pirineu, a l'equip de treball format pel Camp d’Aprenentatge de les Valls d’Àneu, centres de Recursos Pedagògics del PallarsSobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Val d’Aran i l'Entorn d’Aprenentatge de Tremp.

Finalment cal esmentar que sense la col·laboració dels mestres i alumnes de les escoles del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Val d’Aran, no hagués estat possible aquesta actuació.

Es poden consultar les activitats a https://sites.google.com/site/piroslife/home 

formació materials pedagògics.jpgmaterials os bru.jpgmaterials pedagogics os bru.jpgmaterials pedagògics os bru.jpgformacio piroslife educatiu.jpgmaleta pedagògica os bru.jpg

  • Maleta del Fallaire

El desembre de 2015 la UNESCO va incorporar les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus a la Llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat; un fet que va promoure la creació de la present càtedra i va fer d’aquesta festivitat una de les seves principal línies d’acció.

En aquest sentit, es vol treballar per a la salvaguarda de la tradició de les Falles, Haros, Halhas i Brandons, fomentant investigacions de caràcter històric i etnogràfic, així com elaborant programes educatius i activitats d’àmbit divulgatiu o de promoció.

La part educativa del projecte, és una proposta adreçada a les escoles de primària i secundaria del territori fallaire que abraça Catalunya, l’Aran, Andorra, Aragó i Occitània amb la finalitat que els nens i les nenes puguin treballar una  de les mostres de patrimoni cultural immaterial dels Pirineus i li atorguin, d’aquesta manera, el valor que es mereix.

Aquesta proposta, arrelada a les valls pirinenques, utilitza el patrimoni com a eina educativa i s’estructura en quatre grans àmbits destinats a l’ensenyament- aprenentatge: Natura i Sostenibilitat, Llengües, Social i Cultural, Dansa i Música.

La coordinació ha estat a càrrec de l'Universitat de Lleida. Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial del Pirineus i cal esmentar la col·laboració dels Fallaires de l’Alta Ribagorça, l’Aran, Andorra, el Berguedà, Haute Garonne, Hautes-Pyrénées, els Pallars, Ribagorza i Sobrarbe.

Universitat de Lleidai logotips

  • Maleta del projecte Animalades

Actualment treballant en la realització del material pedagògic d'aquest projecte els socis del qual són el Departament d'Educació i el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Lleida amb la Càtedra Educació Patrimoni Immaterial dels Pirineus i nosaltres mateixos. 

Departament Educació Agricultura Ramaderia i Pesca Universitat de Lleida


AdmirorGallery 5.2.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.